Kas Plek

Landkunst, een jaarlijks programma in Noord Brabant, brengt land, stad, natuur, erfgoed, cultuurhistorie en hedendaagse kunst samen. Studio Elmo Vermijs realiseerde een ontmoetingsplek op een groene weide nabij boerderij de Dommelhoeve, te Sint Oedenrode.

CONTEXT


De Dommelhoeve ligt aan het riviertje de Dommel, een recreatiegebied waar veel mensen wandelen en fietsen.

LOKAAL


Studio Elmo Vermijs inventariseerde productiestromen in het gebied. Zo kwamen Studio Elmo Vermijs inventariseerde productie en afvalstromen in het gebied. Meubelfabrikant Ahrend, Sloopbedrijf A. Van Liempd, bouwbedrijf BAM en een aantal kwekers kwamen naar voren als materiaalleveranciers. Door hun geleverde restmaterialen zijn het uitgangspunt voor het ontwerp en de bouw van Kas Plek.

ONTWERP


Het paviljoen bestaat uit een houten onderconstructie en vloer, gebogen steigerbuizen, en een overdekking van canvas en semi- transparant steigerdoek. Het paviljoen verwijst naar de typologie van de vele kassen in de omgeving waar bomen, planten en aardbeien worden gekweekt. Het paviljoen ligt op een kruispunt van verschillende wandelroutes. Door de ligging biedt het wandelaars en bezoekers rust, een plek om even te treuzelen, te luisteren en te staren naar passerende wolken. Daarnaast is er een programma met diverse evenementen zoals diners, verteltheater, muzikale performances en educatieve projecten. Kas Plek is eigendom van Kunststichting Sint-Oedenrode en wordt elk jaar opnieuw opgebouwd en geprogrammeerd.

 
 
Media

Kas Plek: Beelden

Article by Tine van de Weyer on Landart 2011 in ...

Kas Plek: Brabant Cultureel

Article on the Landart Program in the nature res...

Kas Plek: Inhabitat

Inhabitat.com is a weblog devoted to the future ...